شاید شما هم تا کنون نام برش لیزری و یا چاپ سه بعدی را شنیده باشید اما تفاوت هایی که در میان این روش ها وجود دارند را ندانید. این روش ها، در زیر مجموعه روش های برشکاری طبقه بندی میشوند که هر کدام کاربرد خاصی دارند. امروزه برش دادن اجزای سه بعدی، ساخت اجزای مخصوص پروتز، ساخت درب و پنجره و یا حتی ساخت انواع وسیله های تزئینی و مصرفی در جامعه را به وسیله دستگاه های چاپ سه بعدی و برش لیزری پیش میبرند. در ادامه با الماس پنل ، تولید کننده درب فلزی برش لیزری همراه باشید که با ویژگیها، مزایا، معایب و همچنین تفاوت برش لیزری با چاپ سه بعدی آشنا شوید.
برش لیزری
برای این که به تفاوت برش لیزری با چاپ سه بعدی پی ببریم، ابتدا باید بدانیم که برش لیزری چیست. برش لیزری را فرآیندی حرارتی با دقت بالا مینامند که به وسیلهی دستگاه هایی که دستگاه برش لیزری نام گرفته است، انجام میشود. در این دستگاهها، پرتوهای قدرتمند لیزری با شتاب بالا به سطح یک جسم تابیده می شوند و در نهایت این سطح را ذوب می کنند. این فرآیند در طول چند ثانیه انجام می شود و بدین ترتیب یک سطح خاص برش می خورد. به دلیل این که برش لیزری دارای دقت بالا، سرعت عمل فوق العاده و تولید سطوح صاف است، در تمامی صنایع پزشکی، کارخانجات فولاد و صنایع تولیدی به کار گرفته میشود.
چاپ سه بعدی
زمانی که قرار است به تفاوت برش لیزری با چاپ سه بعدی بپردازیم، باید با چاپ سه بعدی نیز آشنایی داشته باشیم. در واقع چاپ سه بعدی را یک فرآیند افزایشی می دانند که همانند یک مجسمه ساز عمل میکند و میتواند یک جسم واحد را به یک جسم سه بعدی فوق العاده تبدیل کند. برای این که بتوان به وسیله دستگاه های چاپ سه بعدی این عمل را انجام داد، طراحان از یک فایل cad استفاده میکنند. این فایل بر روی چاپگر بارگذاری شده و در نهایت جسم را به خوبی برش میدهد.
تفاوت برش لیزری با چاپ سه بعدی
حال به اصلیترین بخش مطلب رسیدیم. تفاوت برش لیزری با چاپ سه بعدی! این تفاوت ها در جنبه های مختلف قابل بررسی هستند. در ادامه برخی از تفاوت هایی که میان این دو چاپ رایج است، آمدهاند:
برش لیزری یک فرآیند کاهشی است:
شاید برای شما جالب باشد که بدانید برش لیزری یک فرآیند کاهشی است. از آنجایی که در برش لیزری اندازه ماده اصلی به وسیله دستگاه کاهش پیدا میکند، این فرآیند را یک فرآیند کاهشی نامیدهاند. این روش از برشکاری به دلیل این که کاملا دقیق عمل میکند و اتفاقا سرعت بسیار بالایی هم دارد، اغلب میتواند اشکال مختلف را در یک زمان کوتاه به وجود بیاورد. به همین دلیل این نوع از برشکاری به برش دادن اجسام به وسیله ماشین های برش معمولی ترجیح داده می شود.
چاپ سه بعدی یک فرآیند افزایشی است:
در مقابل برش لیزری، چاپ سه بعدی وجود دارد که از آن به عنوان یک فرآیند افزایشی یاد میشود. در این نوع از برشکاری اگرچه از ماشین آلاتی که به فناوری لیزری مجهز شدهاند استفاده میشود اما نحوه چاپ در اینجا با برشکاری لیزری کاملا متفاوت است. برای این که یک جسم به صورت سه بعدی برش بخورد، ابتدا لایه به لایه برشکاری انجام میشود و در نهایت هم نسخه واقعی برش روی کار میآید. در این روش ممکن است به کمک موادی مثل چسب، رزین و پیچ یا مهره، اجزای برش خورده را به هم متصل کنند تا شکل کامل شود.
هزینه و صرف زمان، دو فاکتور مهم، در چاپ سه بعدی هستند:
در زمینه بررسی تفاوت برش لیزری با چاپ سه بعدی می توانیم به زمان و هزینه هم توجه کنیم. باید بگوییم که خرید جوهر و تجهیزاتی که در چاپ سه بعدی به کار گرفته میشود، میتواند هزینههای بالایی را به وجود بیاورد. همچنین این نوع از چاپ باید با دقت بالا و صرف انرژی زیاد عمرا باشد. پس امکان اتلاف وقت هم وجود دارد. این در صورتی است که برش لیزری هزینه چندانی ندارد و در مدت زمان کوتاه (در عرض چند ثانیه یا چند دقیقه) انجام میشود.
برش لیزر انعطاف پذیر است:
یکی دیگر از تفاوت های اصلی که بین برش لیزری و چاپ سه بعدی دیده میشود، انعطاف پذیری است. انعطاف پذیری برش لیزری نسبت به چاپ سه بعدی بسیار بیشتر است. به همین دلیل شما میتوانید به کمک دستگاه های برش لیزری طیف گستردهای از متریال های فلزی، چوبی، ام دی اف، کاغذی، اکریلیک، مقوا و متریال های تک لا و چند لا را برش دهید. آن هم در یک زمان کوتاه!
مزایای برش لیزری
شاید برای شما هم سوال باشد که چرا برش لیزری در میان کاربران از محبوبیت خاصی برخودار شده است. این نوع از برشکاری با توجه به این که سرعت بالایی دارد و میتواند محصولاتی با کیفیت بی نظیر را تولید کند، طرفداران زیادی هم دارد اما مزایای برش لیزری تنها به این چند مورد ختم نمیشود. برشکاری لیزری نه تنها محصولاتی باکیفیت و زیبا را تولید میکند بلکه این محصولات را با دوامتر هم میکند و این میتواند هزینه های واحدهای تولیدی را تا حد زیادی کاهش دهد. در عین حال که تمامی سطوحی که به کمک برش لیزری برش خوردهاند، لبههایی صاف دارند و این میتواند حرفهای بودن برشکاری لیزری را بیش از پیش به نمایش بگذارد. یکی از تفاوت برش لیزری با چاپ سه بعدی این است که در برش لیزری در هزینه ها صرفه جویی میشود و همین کافی است که یک شرکت، یک فرد یا یک واحد مستقل، از دستگاه های برش لیزری بهره ببرد. به همین دلیل مردم می توانند بدون نگرانی در پروژه های مختلف از این نوع از برشماری استفاده کنند و از کارایی فوق العادهی آن هم بهره مند شوند.
معایب برش لیزری
متاسفانه برشماری لیزری بر خلاف مزایای زیادی که دارد، دارای معایبی هم هست:
- ممکن است این نوع از برشکاری هزینه های عملیاتی شما را افزایش دهد.
- خرید دستگاه های برش لیزری بسیار هزینه میخواهد.
- اگر سطح مورد نظر شما بیش از ۱۰۰ میلیمتر ضخامت داشته باشد، ممکن است برشکاری با مشکل مواجه شود.
- دستگاه های برش لیزری بسیار حساس هستند و در صورت عدم مراقبت صحیح، کارایی چندانی نخواهند داشت.
مزایای چاپ سه بعدی
چاپ سه بعدی هم همانند برش لیزری دارای یک سری مزایا و معایب خاص است. از آنجایی که بسیاری از شرکت های تولیدی به دنبال این هستند که کارایی شرکت خود را بالا ببرند و پرسنل را کنترل کنند، میتوانند به کمک تکنولوژی چاپ سه بعدی عملیات برش را خودکار کرده و بهره وری بیشتری داشته باشند. همچنین این فرآیند برشکاری بدون نیاز به مواد شیمیایی خطرناکی که برای بدن انسان هم مضر هستند، کار میکند و میتواند انواع شیشه، انواع فلز و یا حتی پلاستیک را به خوبی برش دهد. از دیگر مزایای چاپ سه بعدی میتوانیم به کاهش ۷۰ درصدی زباله، عدم نیاز به سیستم های سرمایشی و گرمایشی و هزینه های متناسب با کارایی، اشاره کنیم.
معایب چاپ سه بعدی
بر خلاف مزایای فوق، معایبی هم وجود دارند که ساختار چاپگرهای سه بعدی را با خود درگیر می کنند. برای استفاده کردن از این چاپگرها شما باید انرژی زیادی را به کار ببندید. پس متقابلا هزینه های تولید نیز افزایش پیدا خواهند کرد. علاوه بر این، این نوع از چاپگرها اگر در فضاهای بستهای مثل منازل مورد استفاده قرار بگیرند، ممکن است تهوع، آبریزش بستی یا گلو درد را برای ساکنین به وجود بیاورند. این امر به دلیل این که این دستگاه ها گاز سمی منتشر می کنند، رخ میدهد.
کاربرد برش لیزری
در اوایل روی کار آمدن حکاکی های لیزری چنان تصور میشد که این نوع از برشکاری تنها مخصوص مشاغل بزرگ و کسب و کارهای پیچیدهی صنعتی است اما پس از مدتی از برشکاری های لیزری در کارگاه های کوچک و حتی در مصارف خانگی هم بهره گرفته شد. با استفاده از پرتوهایی که این دستگاه ها منتشر میکنند، میتوان اشکال مختلفی را بر سطوح چوبی، فلزی، اکریلیک و شیشهای به وجود آورد. اغلب اوقات دستگاه های صنعتی یا ابزار آلات مصرفی در صنایع و ساختمان ها را به کمک این نوع از برشکاری به وجود میآورند.
کاربرد چاپ سه بعدی
چاپ سه بعدی نیز مانند برش لیزری دارای کاربردهای بسیاری است. از این نوع از چاپ، در صنایع مجسمه سازی و ساخت قطعات هواپیما و فضا پیما به صورت گسترده استفاده میشود. علاوه بر این، قطعات بهداشتی را هم به کمک دستگاه های چاپ سه بعدی، روی کار میآورند. شاید برای شما حیرت آور باشد که بدانید امروزه در صنایع پوشاک هم از این دستگاه ها بهره گرفته میشود. برندهای معروفی مثل برند آدیداس، اغلب برای تولید کفش های خود از این نوع از چاپ بهره میگیرد.
برش لیزری و چاپ سه بعدی هر دو از فناوری لیزر استفاده می کنند
حال که تفاوت برش لیزری با چاپ سه بعدی پی بردید خوب است نگاهی هم به شباهت این نوع از برشکاریها بیندازیم. امروزه برش لیزری و چاپ سه بعدی را با استفاده از فناوریهای پیشرفتهی لیزری انجام میدهند. یعنی در هر دو صورت، شما با دستگاههایی سر و کار خواهید داشت که به پرتوهای لیزری مجهز هستند. این دستگاه ها از آن جهت که هر دو به کمک کامپیوتر کنترل میشوند و هر دو باید پروژهی مد نظر را به کمک فایل های مربوطه پیش ببرند هم به هم شبیه هستند. شما باید به هنگام کار، تمامی این وجه شباهت ها و تفاوت ها را زیر نظر بگیرید و سپس بهترین نوع از برشکاری را متناسب با نیاز خود، انتخاب کنید. ما اینجا هستیم که شما عزیزان را برای استفادهی بهتر از دستگاه های برشکاری، راهنمایی کنیم و حتی در صورت لزوم نیاز شما به هر گونه از برشکاری را برطرف کنیم. پس با ما در تماس باشید.
در صورت نیاز به همفکری و مشاوره رایگان در زمینه خرید و نمایندگی می توانید با شماره زیر در تماس باشید و یا از طریق واتساپ پیام دهید.
شماره تماس: ۰۹۳۳۵۵۷۳۸۰۰ شماره واتساپ: ۰۹۱۸۸۴۹۱۵۵۸