نمای فلزی ساختمان

احتمالا سال های گذشته عبارات نمای فلزی  ، برش لیزری پنل دکوراتیو یا تاثیر فلز ها بر نمای ساختمان ها ناشناخته بود و خیلی ها از کاربرد فلز ها در نمای ساختمان اطلاعی نداشتند، ولی اکنون با پیشرفت علم و ماشین آلات پیشرفته و تکنولوژی های گسترده این مجهول شناخته تر شده است. می شود بیان کرد که از سال 1936، به بعد فلز ها و ترکیبات آنها به شکل قابل توجهی در صنعت ساختمان سازی استفاده می شدند. البته این فلز ها به شکل های مختلفی از جمله مفتول، ورق، تار و پود و…. به کار گرفته می شوند. در اصل فلز ها مثل یک پوشش حفاظتی عمل می کنند که علاوه بر حفاظت تاثیر به سزایی در زیبایی و مدرنیته کردن نیز دارند. می دانید که فلزات خانواده گسترده ای دارند و در کاربرد ها و جاهای گوناگونی مورد استفاده قرار می گیرند، برای همین ما می خواهیم در این پژوهش شما را با انواع فلز ها و کاربرد آن ها و همچنین استفاده آن ها در نماها آشنا کنیم. با ما همراه باشید تا در پایان این مقاله با نمای ساختمان فلزی آشنا شوید و بتوانید خودتان یک نمای فلزی مناسب برای خود سفارش دهید.

نمای فلزی

این گونه نماها گونه های متفاوتی دارند و هر کدام نیز بر اساس ساختار و جنسش کاربردی دارد، ما قصد داریم شما را با این کاربرد ها آشنا کنیم تا شما در این زمینه به آگاهی کاملی برسید. نمای فلزی یک جلوه از ترکیب صنعت و مد روز است که باعث شده جذابیت و همچنین تقاضای زیادی پیدا کند. همه ی نماهای فلزی با روشی مناسب و مکانیکی تعبیه می شوند و دارای سیستم منحصر به فرد هستند. فلزات در زمان حاضر به یکی از مواد پرکاربرد در زمینه ی ساختمان سازی تبدیل شده اند که می شود استحکام و مقاومت آن ها را دلیل اصلی این موضوع دانست.در زمان های گذشته فلزات چنین کاربردی نداشتند و صرفا در سازه های ساختمان استفاده می شدند اما با پیشرفت صنعت ساختمان سازی و همچنین پیشرفت تولید مواد ساختمانی فلزات کاربرد های دیگری از جمله نمای ساختمان نیز پیدا کردند. این نوع نما به شکل طرح دار و برای کاربرد های متفاوت ساختمانی استفاده می شود به عنوان مثال در نمای اداری، صنعتی و تجاری به کار برده می شود. این نماها هر کدام قبل از نصب فرایند هایی دارند که در این مقاله آشنا می شوید.نمای یک ساختمان مانند لباس برای انسان می ماند و شخصیت و هویت آن ساختمان را نشان می دهد. بیشتر مردم خیال می کنند که طراحی کردن نما برای ساختمان ها و همچنین اجرای چنین نماهایی کار آسانی است، اما چنین نیست و از آنجا که تکنولوژی ها مدام در حال تغییر هستند این کار را دشوار کرده است. برای نمای ساختمان ها از مواد و مصالح گوناگونی از جمله شیشه، فلز، مواد بتنی و … استفاده می شود.نمای ساختمان که از بخش های مهم ساختمان است از جلوه های مهم طراحی محسوب می شود و کاربرد هایش از جمله محافظت از ساختمان در شرایط متفاوت آب و هوا و باعث زیبایی نیز می شود. به نوعی نمای ساختمان که بیان کننده شخصیت یک ساختمان است علاوه بر مستحکم بودن باید زیبایی نیز داشته باشد و همچنین باکیفیت باشد. اینکه شما چه نوع فلزی را برای نمای ساختمان خود انتخاب کنید به عوامل مختلفی از جمله به شرایط محیطی، جنس مواد ساختمانی، وضعیت آب و هوا در آن منطقه، سلیقه شما و همچنین بودجه مورد نظر شما بستگی دارد.بیشترین فلزاتی که در نمای ساختمان کاربرد دارند و مورد استفاده قرار می گیرند، آلومینیوم، کامپوزیت، آهن و … هستند. همه ی این فلز ها ویژگی های متفاوتی دارند و از منظر استحکام و کیفیت و صرفه اقتصادی داشتن مورد بررسی قرار می گیرند. همه ی این موارد یک سری مزایا و یک سری معایب دارند اما استفاده کردن از ورقه های آلومینیومی برای بخش هایی که دوام پایداری را خواهان هستند، بهتر است.

مزایای نمای فلزی

نمای فلزی در ساختمان مقاومت و طول عمر زیادی دارد و از این نظر از بقیه ی نماها بهتر است و کمتر تحت تاثیر فرسایش قرار می گیرد. از آنجا که فلزات ظاهری براق و زیبا دارند همین امر باعث می شود تا در زمره ی مواد مدرن و زیبا قرار بگیرند و باعث زیبایی ساختمان شما بشوند. یکی دیگر از ویژگی های فلزات داشتن انعطاف بسیار بالا است و از حسن هایی است که دیگر نماها این ویژگی را ندارند. این امر باعث می شود به دلیل انعطاف پذیر بودن بالا شکل ها و طرح های مختلفی را ایجاد کنیم.بیشتر فلز ها نیاز زیادی به رسیدگی ندارند و همین امر موجب می شود که بعد از نصب کردن به هزینه های زیادی جهت مواظبت از آن نباشد. نمای فلزی به شکل ساده ای قابل نصب هستند و برای همین به هزینه ی کمتری نیاز دارند در ضمن به صورت یکپارچه نیز نصب می شوند. حسن دیگر این نوع نما نسبت به سایر نما ها این ست که به علاوه هزینه اقتصادی سریع نیز نصب می شود و به همین امر در بین کارفرمایان از محبوبیت زیادی برخوردار هستند.جا دارد یک سری از سایر ویژگی ها را نیز به صورت موردی برایتان بازگو کنیم:
  • طول عمر بالا
  • تنوع در رنگ بدنی
  • آسان نصب شدن
  • بازیافت پذیری
  • متنوع در طرح و جنس
  • اجرا به صورت لایه دوم
  • سپری در مقابل حشرات
  • مقاومت در برابر فرسودگی
  • سبک بودن
  • مقاومت در برابر آتش سوزی

معایب نمای فلزی

هر نوع ماده ساختمانی مسلما جدا از مزیت ها معایب هم دارد و نمای فلزی هم جدا از این قانون نیست، اما خیلی از این عیب ها را می شود به نوعی رفع کرد. برخی از معایب به شرح زیر است:
  • اکسایش (زنگ زدن): اگر از رنگ با کیفیت های پایین و نامناسب استفاده شود ممکن است این رنگ در آینده مشکلاتی را به وجود آورد و دچار زنگ زدن شود.
  • رسانای سرما: می دانید که فلزات بسیار رسانا هستند و رسانایی در سرما نیز نوعی رسانا بودن است، در مناطقی که شرایط آب و هوایی سردی دارند ممکن است دچار مشکل انتقال سرما به درون ساختمان شوند که برای این امر نیز راه حلی وجود دارد و باید از این نوع نما به عنوان نمای دوم در ساختمان مورد نظر نصب شوند.

تفاوت نمای فلزی با سایر نماها

با پیشرفت علم آجر هایی تولید شدند که در مقابل سوختن مقاوم هستند و از منظر رنگ نیز می شود به صورت های متنوعی آن ها را رنگ آمیزی کرد. بر اساس آمار نشان می دهد که بعد از مصالح مورد استفاده برای ساختمان، آجر بیشترین خواهان را برای ساختمان دارد اما باید بدانید که زیبایی که در طرح نمای فلزی وجود دارد در آجر نیست.استفاده از نمای شیشه ای نیز به عنوان یک نمای معروف از آن یاد می شود اما باید بدانید که از نظر هزینه آن چنان مقرون به صرفه نیست، هر چند که زیبایی دارد اما از مقاومت کمی برخوردار است. به کاربردن یک نمای فلزی دارای طرح های زیبا به عنوان پوششی برای ساختمان به شما این امکان را می دهد تا در هر طرح و اندازه ای آن را سفارش دهید. فلزات طرح دار را می شود مانند یک شبکه یا یک توری طرح دار یاد کرد.در ساختن نمای فلزی، از پنل فلزی در قسمت های مختلفی و اندازه های متفاوتی می شود استفاده کرد. از جمله مهم ترین ویژگی این محصول نصب شدن آسان آن است. ویژگی مهم دیگر این نوع نما عمر طولانی آن است که در بین نما های مدرن یک حسن محسوب می شود.

انواع فلز در نمای فلزی

اینکه ما خاصیت های گوناگون فلزات را بدانیم مسلما به ما کمک شایانی در انتخاب نمای مورد نظر می کند. استفاده کردن از این نما زمانی مثمر ثمر خواهد بود که به درستی انتخاب شده باشد.
  • نمای فلز آهن

آهن از جمله فلزات اقتصادی است. ما می توانیم با آهن یک نما را با هزینه ی کمی ایجاد کنیم، ولی باید بدانید که آهن را نمی شود در ضخامت های خیلی کم نصب کرد و از منظر ضخامت دچار محدودیت هستیم و اگر به ضخامت کمتری نیاز داریم باید به سراغ دیگر فلزات برویم. آهن ویژگی های گسترده ای دارد و می شود به استحکام بالا، طول عمر زیاد و… استفاده کرد. در ضمن لازم نیست خیلی به فکر زنگ زدن آن باشید چون می شود با پوشش های مختلفی از آلیاژ های گوناگونی راه حلی را پیدا کرد. بشریت از زمان های قبل تاکنون از آهن بیشترین استفاده را در ساختمان سازی کرده اند، مانند تیرآهن، مفتول، نبشی ها و …. از آنجایی که آهن مقاومت و استحکام زیادی دارد از این رو می شود برای ساختمان های بلند از آن استفاده کرد. همچنین اقتصادی بودن و چکش پذیری و دوام زیاد از سایر ویژگی های آن است. از معایب این فلز می شود به سنگین بودن و کم مقاوم بودن در مقابل اکسایش را نام برد.
  • نمای فلز آلومینیوم

اکنون می شود از نمای فلزی آلومینیوم به عنوان یک نمای پر طرفدار یاد کرد چون هزینه کمتری دارد. پنل های آلمینیومی از پلی اتیلن به همراه روکش آلومینیوم ساخته می شود. می شود بهترین ویژگی این نوع نما را ظاهر براق و زیبای آن را نام برد. هر چند قیمت آن نسبت به آهن بیشتر است ولی ظاهر زیبای آن، این عیب را به طور کامل پوشش می دهد. در ضمن آلومینیوم بسیار سبک است و در برابر زنگ زدن نیز بسیار مقاوم است. سبک بودن و مقاومت زیاد آلومینیوم باعث می شود تا بتوان آن را در لایه های کم ضخامت نیز برش داد.
  • نمای فلز مس

مس رنگبندی های گوناگونی دارد. این طیف زیاد و متنوع رنگ ها می توانند زیبایی و جذابیت زیادی را به نمای شما بدهند. با اینکه مس ویژگی های منحصر به فرد زیادی دارد از جمله مقاومت زیاد در انواع شرایط آب و هوا، اما به شکل خیلی گسترده ای در نمای ساختمان استفاده نمی شوند. مس سبک وزن است و مقاومت زیادی دارد. مس یک فلز منعطف است و برای اجرا در قسمت هایی که منحنی دارند گزینه ی خوبی است. فلز مس در مقابل باران های شدید از جمله تگرگ نیز مقاومت زیادی دارد. در برابر تگرگ یا خزه و عوامل این چنینی نیز از خود مقاومت نشان می دهد.
  • نمای فلز فولاد

این نوع نما بسیار کاربرد دارد چون که یک فلز خالص و بدون آلیاژ محسوب می شود. فولاد مقاومت زیادی داشته و در برابر زنگ زدن نیز بسیار مقاوم است و در شرایط آب و هوایی مرطوب مناسب است. از این فلز به سه صورت استفاده می شود: به صورت دارای موج ( وزن کم، دوام بالا و مناسب است برای طرح های مختلف)، کورتونی( مقاوم در مقابل فرسودگی) و ضد زنگ( زیبا است و سطح براقی دارد).
  • نمای فلزی کورتن

در زمان حاضر فلز کورتن یکی از فلز هایی است که در بین مشتریان تقاضای زیادی دارد. یک خاصیت و ویژگی های منحصر به فردی که این فلز دارد این است که زمانی که دچار زنگ زدگی شود در خارجی ترین قسمت خود یک لایه اکسایش شده ایجاد می کند که باعث ایجاد یک زیبایی خاصی می شود. زمانی که جوشکاری با این فلز تمام شود رنگ این فلز تغییر می کند و از حالت نارنجی به قهوه ای سوخته تغییر رنگ می دهد. این فلز که نوعی فولاد است و در بخش قبل به آن شاره کردیم به صورت ورقه های نازک استفاده می شود.
  • نمای فلز روی

فلز روی از سایر فلزات بیشترین مقاومت را مقابل زنگ زدن و خورده شدن دارد. ضمن اینکه مقاومت بسیار بالایی در برابر آتش گرفتن دارد. این فلز انعطاف پذیری بالایی دارد و در قسمت هایی با این مضمون بسیار پر کاربرد است. جزو پرطرفدار ترین مورد ها است که ویژگی های منحصر به فردی دارد. در برابر خوردگی بسیار مقاوم است. از فلز مس منعطف تر و سبک تر است و همچنین به راحتی مورد بازیافت قرار می گیرد.

انواع نمای فلزی ساختمان

تا اینجا باید متوجه شده باشید که نمای های فلزی متفاوتی داریم و از فلز های متفاوتی می شود استفاده کرد. در ادامه می خواهیم پرکاربرد ترین نماهای فلزی را برایتان معرفی کنیم.
  • نمای پانچ متال (پانچ پلیت)

ایجاد زیر ساخت اولین مرحله در ایجاد نمای فلزی پانچ متال است. این نما به یک زیرساخت اساسی نیاز دارد و باید با دقت زیادی انجام شود و مهارت بالایی را طلب می کند. این نما را هم می شود با طرح های آماده ای که موجود است انجام داد و هم می شود با توجه به خواسته و نیاز شما آن را طراحی کرد. نصب این نما می تواند به شکل یک توری و در فرم های مختلفی انجام شود، از جمله اشکال مربع، مستطیل، لوزی و… این نوع نما در دکوراسیون داخل منزل نیز استفاده می شود که از ویژگی های خاص آن است.این نوع نما به دلیل کم وزن بودن و در نتیجه استنفاده کمتر از مواد آن از قیمت کمتری نیز برخوردار است. می شود در نوع طرح مورد نظر از فلز های بازیافت شده نیز استفاده کرد و در حین کار نیز ضایعات اضافه از کار قابل بازیافت هستند. از این نما از جمله برای زیبا کردن نمای ساختمان و  جهت ایجاد سایه در قسمت داخلی ساختمان نیز استفاده می شود. صفحات این نما را به وسیله ی دستگاه سی ان سی برش می دهند و به محل مورد نظر می فرستند.چند مورد دیگر از ویژگی های این محصول را به صورت موردی اشاره می کنیم:
  • می شود بر روی سایر نماها با مواد مختلف استفاده شود
  • رنگ و اشکال متنوع
  • می شود از فلز ها با جنس های گوناگونی استفاده کرد
  • مقاوم بودن
  • عایق در برابر آلودگی صوتی
  • ایجاد تهویه مناسب در ساختمان
  • نصب سریع
  • ایجاد سایه در مقابل نور مستقیم خورشید
  • این نما هم به عنوان تک لایه و هم به عنوان لایه دوم مورد استفاده قرار می گیرد، چون که ضخامت این لایه از نمای استرچ بیشتر است.
نمای مورد نظر به سه روش قابل اجرا است:
  1. به صورت مستقیم روی دیگر سازه ها سوار می شود
  2. می شود آن را روی سایر سازه ها خم کنیم
  3. نصب به صورت لایه دوم روی نمایه لایه اول
  • نمای استرچ متال (اکسپندد متال)

این صفحات فلزی را با دستگاه های به خصوصی برش می دهند و بعد از آن، آن را می کشند و این کشش است که به کار ما نمای خاصی می دهد. این نما از بروز ترین و مدرنیته ترین نماها است و استفاده از این نما هم محدودیت خاصی ندارد و برای بخش های مختلفی از جمله: محیط های وسیع، فرودگاه ها و نمایشگاه ها به کار گرفته می شود. همچنین این نما از فلزات مختلفی درست می شود و می تواند با توجه به فلزی که انتخاب می کنید ظاهر متنوعی را برایتان به ارمغان آورد. این نما قابلیت عبور دادن نور از خود را دارد و به جهت کمک کردن به ایجاد نور بیشتر می تواند به شما کمک کند. این نما را می شود با طرح ها و رنگ های گوناگون ایجاد کرد و وزن کمی هم دارد.قطعات نمای مورد نظر مانند نمای پانچ متال از یک سری صفحه فلزی ایجاد شده اند که با دستگاه سی ان سی برش داده می شوند و سپس مورد کشش قرار می گیرند. این نما تحت تاثیر نیروی زیادی قرار می گیرد که باعث می شود مقاومت آن کمتر شود. به اجرا در آوردن این نما به صورت مکانیکی و خشک مورد انجام است و در طرح های گوناگون و رنگ بندی های متنوع تولید می شوند.سایر ویژگی های این طرح که می شود بدان اشاره نمود:
  • از لایه ی زیرین خود محافظت می کند
  • سریع نصب می شود
  • از انواع فلزات می شود استفاده کرد
  • نمای سه بعدی به وجود می آورد
  • در مقابل رطوبت مقاومت بالایی دارد.
  • هزینه به صرفه
  • منعطف پذیر بودن
این نما معمولا به جای نمای دوم کاربرد دارد، چون که به اندازه کافی برای نمای اول بودن مقاوم نیست. این نما به دو صورت قابل اجرا است:– نصب کردن به صورت مستقیم– اجرا کردن به شکل عمود و افقی
  • نمای کامپوزیت آلومینیوم

لایه های پنل کامپوزیت از موادی با جنس های متفاوت تشکیل شده است. سپر این نما که از جنس آلومینیوم است به همین جهت به آن کامپوزیت آلیمینیوم هم می گویند. مرکز سازنده ی این نما از جنس پلی اتیلن می باشد. نمای کامپوزیت از نظر پایداری و مقاومت در سطح بالایی می باشد. از همین جهت این نما خواهان زیادی دارد و در آپارتمان ها و حتی پالایشگاه ها مورد استفاده قرار می گیرد.
  • نمای فلزی مش توری (وایر مش)

این نما به مانند یک بافتنی درست شده است و رشته هایی در هم تنیده شده اند تا نمای وایر مش را ایجاد کنند. کاربرد های زیادی دارد و در مکان های گوناگونی نیز نصب می شوند من جمله در منازل، ساختمان صنعتی و … استفاده می شوند. بافتی به مانند پارچه دارد که باعث افزایش انعطاف پذیری آن شده و همین امر موجب شده تا در سطح منحنی نیز استفاده ی زیادی داشته باشد. این نما از انواع نماهای ضخیم است که همان ضخامت بالا باعث افزایش ماندگاری آن می شود. جذابیت های خاصی که با نور و یا سایه می شود با این نما اجرا کرد باعث افزایش خواهان این نمونه شده است.
  • لوور فلزی آلومینیومی

از زمان های قدیم لوور کاربردی زیادی داشته است. همچنین این ماده می تواند منزل را از نور خورشید محافظت کند. آیا می دانید لوور چیست؟ لوور موادی شبیه کرکره هستند و دارای صفحات افقی هستند تا نور را در همه زاویه ها جذب کنند. در حال حاضر این محصول بیشتر کاربرد زیبایی دارد و جهت تزئین بیشتر استفاده می شود. لوور ها از مواد مختلفی ساخته می شوند از جمله تیتانیوم، آلمینیوم، فولاد و.. همچنین می شود از مس یا شیشه نیز ساخته شوند.این نوع سیستم نمایی در بخش های مختلفی کاربرد دارد و ممکن است گاهی صرفا برای تزئینات استفاده شود. اگر از این نما استفاده کنیم ناظرانی که قصد دارند زیبایی ساختمان را به طور کامل مشاهده کنند دیگر توسط نور خورشید اذیت نمی شوند و این امر تاثیر به سزایی بر زیبایی کار دارد. این نما اثر اشعه های خورشید را به میزان 80 درصد کم می کند و مصرف انرژی را به اندازه 30 درصد کاهش می دهد. می توانیم این سیستم را به شکل ثابت یا متحرک نصب کنیم که به صورت مکانیکی یا برقی جابجا شود.
  • نمای فلزی سه بعدی دیجیتال

تولید این نوع نما به وسیله نرم افزار پارامتریک قابل انجام است. طرح هایی که این نرم افزار طراحی می کند به یک دستگاه برش سی ان سی فرستاده می شود و در آنجا برش زده می شود. این نما به شکل دیگری نیز قابل اجرا است که در این حالت ابتدا یک سطح مسطح ایجاد می کنند سپس قطعه های فلزی بر نمای اول سوار می شوند. در عصر حاضر با به بازار آمدن انواع ابزار آلات پیشرفته و هوشمند در معماری و مصالح ساختمانی مواد و مصالح گوناگونی طراحی و پا به عرصه گذاشته اند. انجام طراحی این نما نیز به وسیله پیشرفته ترین نرم افزار ها و دستگاه ها انجام می شود برای همین منحصر به فرد است.
  • نمای گالوانیزه (سایدینگ)

این ورق های فلزی که در طرح ها و اندازه های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند می توانند مقاومت زیادی در مقابل نور خورشید، گرما، تغییر رنگ و فرسودگی از خود نشان دهند. این مدل تنوع زیادی دارد و شما می توانید با دست باز دست به انتخاب بزنید. این نوع نما از نظر آتش نشانان مورد تائید است زیرا مقاومت خاصی در برابر آتش و حرارات از خود نشان می دهد. چون که در این نما ما قطعات را گالوانیزه می کنیم ضخامت ورق های ما کمی بیشتر می شود. در ضمن در انتخاب رنگ و طرح نیز به هیچ وجه مشکلی وجود ندارد.
  • نمای دکوراتیو فلزی

کاربرد این گونه نماها بسیار است و در تزئین منازل آپارتمانی، مسکونی و… مورد استفاده قرار می گیرند. در ضمن می شود از این نما برای پاریتشن بندی کردن فضای مسکونی نیز استفاده کرد. با این امر می شود این محیط زیبا و جذابی را ایجاد نمود. با این نما و با تلاش و تیز بودن مهندسین این طرح می شود ظاهر کاملا جدیدی را به یک ساختمان داد و موجب جذابیت و ایجاد جلوه های هنری شد.
  • نمای مشبک فلزی

نمای مشبک با طراحی های متفاوتی می شد آن را ایجاد کرد، با پیشرفت علم و دستگاه های کار این نوع سبک از نما نیز پیشرفت زیادی داشته و همچنین استفاده از دستگاه های سی ان سی است که باعث پیشرفت در این صنعت است. این نما فشار هوا را کم می کند و همین امر باعث می شود تا نمای مشبک سبک شود. این طرح به اشکال مربع، بیضی و… انجام می شود. این نما از نظر طول عمر در سطح بالایی قرار دارد. نمای مشبک در برابر شرایط آب و هوایی مقاوم است و همچنین قابلیت بازیافت دارد.
  • نمای فلزی طرح دار

این نوع نما به شکل پنل های دارای طرح در انواع مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند. به شکل توری یا مدل های استرچ که شبیه اشکال مختلفی باشند، استفاده می شوند. اینکه این طرح تور مانند باشد و دارای سوراخ هایی، این امر موجب می شود وزنش کم شود و سبک باشد. از نظر ضخامت فلز نیز در اندازه های مختلفی ایجاد می شود که بسته به نیاز شما مورد استفاده قرار می گیرد. این طرح نصب آسان و طول عمر بالایی دارد.
  • نمای ساندویچ پانل

ساختار های فلز مانندی هستند که بسته به نیاز و خواسته ی کارفرمایان در گونه های مختلفی تهیه و تولید می شوند. لایه های این نما از سه لایه خاص ایجاد شده اند که می شود گفت دارای دو لایه در بیرون و یک لایه در داخل است. لایه ی بیرونی یک لایه رویه دارد و یک لایه زیرین، این لایه زیرین همان لایه میانی است و عایق است نسبت به گرما و سرما.

کاربرد نمای فلزی

ما از فلزات در نمای ساختمان های گوناگونی استفاده می کنیم. برخی از نما ها کاربرد خاص و برخی دیگر کاربرد عام دارند که تا حدودی با آن ها آشنا شدید. ما به صورت کلی محدودیت خاصی در اجرای طرح های خودمان نداریم و تماما به سلیقه ی شما بستگی دارد. در ساختمان های تجارتی، اداری و ساختن برخی تابلو ها و… می شود از کامپوزیت آلومینیوم اسفاده کرد.

نصب و اجرای نمای فلزی

در حال حاضر فلز ها جزو مواد رایج در استفاده ی ساختمان سازی اند. در گذشته تاکنون فلز ها کاربرد های گوناگونی در این امر داشته اند، از جمله شکل های ورقی، مفتول و… نما سازی فلزات نیز امری است که جدیدا کاربرد زیادی پیدا کرده است. از جمله فلزاتی که در امر نمای ساختمان کاربرد زیادی دارند، می توان آهن، مس، روی، فولاد و… را نام برد. این نماسازی ها جدا از زیبایی و جذابیت برای ساختمان، ساختمان شما را در برابر فرسایش، شرایط آب و هوایی و… محافظت می کنند. از آن جهت که در ساخت نمای فلزی از فلزات گوناگونی استفاده می شود، هر کدام به شیوه ی خاصی نصب و اجرا می شوند که در ادامه قرار است با این امر آشنا شوید.
  • نصب و اجرای کامپوزیت آلومینیوم

جهت نصب کردن این نما می توان از شیوه های گوناگونی کمک گرفت اما شیوه های پر کاربرد، یکی شیوه نصب ثابت است و مورد بعدی نصب ریلی مانند است. روش دیگر نصب به شکل هنگینگ است. هر سه روش دارای عیب ها و مزیت هایی هستند که آشنا می شوید.اجرا به صورت ریلی به صورت مکانیکی است و لاستیک و چسپ نیاز ندارد.نصب به صورت هنگینگ پایدار تر است و با ایجاد زمین لرزه، لرزش زیادی ندارد.نصب کردن به صورت فیکس هم از مزایایی برخورد دار است که می شود سریع نصب شدن، تولید ساده و قیمت کم را نام برد. هر چند طول عمر این نما پایین تر می آید و کم دوام تر می شود.
  • نصب و اجرای نمای فلزی استرچ متال

به اجرا در آوردن این نوع نما به مثال سایر نماها سریع انجام می شود و به نسبت به صرفه تر است.طراحی این نما در چهار حالت مورد انجام است:با جوشکاری و نصب مستقیماتصال دادن قطعه ها به وسیله پیچ به صورت نمایانمتصل نمودن قطعه ها به وسیله پیچ به صورت غیر نمایاناتصال دادن قطعه ها به روش هنگ به صورت غیر نمایان
  • نصب و اجرای نمای فلزی پانچ متال

در ابتدا باید شما را با تعدادی از نکات مهم در زمینه نصب این نما آشنا کنیم: اول باید طرح مورد نظر خودتان را انتخاب کنید و سپس ما آن را با توجه با طرح مورد نظر و نوع ورقه ها با دستگاه خاصی مورد برش قرار می دهیم. نصب پانچ منتال تخصص بالایی نیاز دارد و باید شخص یا شرکتی آن را انجام دهد که مهارت زیادی در این کار داشته باشد و در زمینه شغلی خود متخصص باشد چون که زیرسازی های این نما به دقت بالایی نیاز دارد، ورقه های فلزی باید به درستی نصب شوند. جهت نصب این نما سه روش مورد استفاده قرار می گیرد:اولین روش نصب کردن به صورت مستقیم است که با پیچ هایی انجام می شود.دومین روش نصب، بردن صفحه ها به زیر سازه است که با خم کردن آن انجام می شود.سومین روش استفاده از براکت های فلزی است. نصب و اجرای نمای فلزی مش توری آنچه تجربه به ما ثابت کرده است به اجرا در آوردن این نوع نما حساسیت بالایی دارد و نصب کردن افراد غیر حرفه ای مشکلات زیادی را برایتان به وجود می آورد. نصب کردن نمای مورد نظر خیلی شبیه نمای کرکره ای است و فرقی که دارد این است که این تور جمع شونده نیست.
  • اجرای نمای مش توری یا وایر مش

مش توری با حالت پارچه ای که دارد باعث افزایش سطح توانایی طراح شده و باعث منعطف شدن بسیار این نما شده است. این نما برای مکان های گوناگونی از جمله مکان های اداری، صنعتی، تجاری و… مورد استفاده قرار می گیرد.
  • نصب و اجرای ساختمان سه بعدی دیجیتال

برای نصب کردن این نما در ابتدا طرحی که انتخاب شده با نرم افزار های مخصوص طراحی می شود سپس این طرح به وسیله سیستم هایی خوانده می شود که وارد مرحله ایجاد شود و اینجاست که دستگاه های سی ان سی برش محصول را انجام می دهند. استفاده از نمای دو لایه و پنل های بتنی اکسپوز در این نما کاربرد دارد. به این روش که در اول کار سطوح اول کار را با موادی مانند شیشه و… نصب و سپس قطعات را بر روی آن سوار می کنند. این حالت یک دکور مدرن و جدیدی را ایجاد می کند.

قیمت نمای فلزی

در کل نمای فلزی نسبت به سایر نماها اقتصادی تر است و هزینه های اجرایی آن کمتر است. اینکه از چه فلزی و در چه طرحی و چه قسمتی استفاده شود همه ی اینها به علاوه عوامل دیگر در تعیین قیمت نهایی تاثیر دارند. جنس فلز یکی از عوامل مهم در تعیین قیمت است همانطور که می دانید قیمت مس از آلومینیوم بیشتر است و همچنین قیمت آلومینیوم از آهن بیشتر است و… پس انتخاب نوع فلز اولین و بیشترین تاثیر را در قیمت نهایی دارد.اینکه فلز مورد نظر به چه شیوه و به چه نوع نمایی در آید نیز عامل دیگری است در تعیین قیمت نهایی. می دانید که استرچ از دیگر روش ها هزینه ی کمتری دارد و همچنین اینکه طرح مورد نظر به چه مقدار دشوار باشد یا نوع مواد به کار گرفته شده چه ماده ای باشد نیز از عوامل تاثیر گذار هستند. عاقلانه ترین کار برای شما این است که شرکت یا شخصی که قرار است برایتان طرح مورد نظر را به اجرا در آورد، در ابتدا از محل مورد نظر بازدید کند، نظر شما را بپرسد و بر اساس سلیقه، محیط و ساختمان مورد نظر نظرش را به شما اعلام کند تا شما بتوانید بهترین تصمیم را بگیرید.نمای مش توری در کشور تولید نمی شود و وارد می شود برای همین قیمت بالایی دارد. کامپوزیت آلومینیوم چون که از آهن و آلومینیوم تشکیل شده و صفحه های نازکی دارد، قیمتش کمتر است. نمای سه بعدی نیز چون در تولید آن از تکنولوژی پیشرفته استفاده می شود هزینه ی بالایی دارد. در کل می دانید که بازار مدام دچار نوسانات زیادی می شود و از همین جهت نمی توان قیمت قطعی را برای یک محصول بیان کرد و شما برای اطلاع از به روز ترین قیمت ها باید با کارشناسان ما در این زمینه در ارتباط باشید.

سفارش نمای فلزی الماس پنل

ضمن تشکر از شما برای انتخاب به جا و شایسته خود، ما با شما هستیم تا شما را در انتخاب یک نمای مناسب برای ساختمانتان کمک کنیم. در صورتی که هر نوع نما را پذیرفته اید می توانید با کارشناسان شرکت الماس پنل تماس بگیرید تا کارشناسان ما در هر زمینه ای که نیاز باشد شما را یاری کنند و در انتخاب یک طرح مناسب همراه شما باشند.جمع بندیضمن تشکر بابت همراهی شما در این مقاله، با نماهای فلزی گوناگونی و کاربرد ها و جنس های متفاوت آنها آشنا شدید. نمای فلزی ساختمان ها از انواع مختلفی تشکیل شده اند و با توجه به مواد به کار گرفته شده در ساخت آنها می توانیم نمای فولادی، آهنی، آلومینیومی، روی، مس و… را نام برد. این نماها که از جنس های متفاوتی تشکیل شده اند در طرح های مختلفی قابل اجرا هستند که در این  مقاله به صورت کامل به آنها پرداختیم. از جمله نماهای کامپوزیت، استرچ متال، لوور، مش توری و….پانچ متال از جمله نماهایی است که می شود به عنوان لایه دوم یا به عنوان تک لایه از آن استفاده کرد. این نما چون که از نمای استرچ ضخیم تر و مقاوم تر است، تک لایه استفاده می شود. استرچ نیز مانند پانچ به وسیله صفحه های فلزی ایجاد می شود. این صفحات به وسیله دستگاه سی ان سی برش داده و کشیده می شود تا به حالت سه بعدی تبدیل شود. کامپوزیت از آن نماهای محبوب است که خواهان زیادی دارد. نمای کامپوزیت از صفحه های آلومینیومی تشکیل می شود که در دو قسمت قرار می گیرند، به صورت معمولی و ضد آتش سوزی. مش توری از جمله نماهایی است که یکسری رشته هایی در هم بافته شده اند.لوور نیز از جمله نماهایی است که صرفا در لایه دوم کاربرد دارد و در قسمت نمای جنوبی ساختمان و یا نمای پنجره استفاده می شود. این نما به مثل بقیه نما ها فرایند ملاتی نیاز دارد، نمای فلزی باید یک زیر ساخت درستی داشته باشد. مساحت ساختمان، جنس و متریال استفاده شده در نما از عوامل مشخص کننده قیمت نهایی کار است. در عصر حاضر دستگاه های پیشرفته ای به وجود آمده اند که باعث افزایش سرعت در تولید انواع پنل های فلزی در انوع کیفیت ها و اجناس شده است.